Velkommen

Velkommen til lette-opskrifter.dk


En lille samling ikke alt for svære opskrifter, som selv jeg kan finde ud af. Familie, venner og kollegaer har venligst bidraget gennem tiden. Det er ikke målet at lave en specielt sund side, ej heller en specielt usund side. Det skal bare være nemt og ligetil. Der kommer flere hen ad vejen, efterhånden som jeg får udvidet repetoiret.....

Stay Tuned!

(Carsten)

Indhold

Crème Brulée

Vi har fået gasbrænder (til køkkenet). Den blev taget i brug idag. Til Crème Brulée. Og det var ikke så svært som vi havde frygtet. Faktisk var det utrolig nemt.

Vi brugte følgende opskrift (til 6 portioner):

6 dl fløde
8 æggeblommer
80 g sukker

Æg og sukker piskes til æggesnaps
Fløden varmes i en gryde (evt tilsat en vanillestang). Når den koger op, tages den af blusset og hældes i æggesnapsen under omrøring.
Fordel crèmen i 6 små skåle, og stil dem i et ildfast fad, som derefter fyldes halvt med vand.
Bages i ovnen ved 100 gr i 75 min.
Tages ud og står til afkøling lidt, inden de sættes i køleskabet til fuldstændig afkøling i mindst en time.
Drys ca 1 tsk sukker over hver enkelt og smelt sukkeret med gasbrænderen, indtil der er dannet en brun skorpe. Hvis du ikke har en brænder, kan du bruge ovnens grill i ca 3 min. i stedet (så skal de bare stå i vandbad).
Sæt de færdige Crème Brulée'er i køleskabet igen, indtil de skal serveres.

Serveringsforslag:
Det vil være fint at servere med nogle bær - blåbær, hindbær, jordbær - eller kiwi, ananas eller lign, til at hamle op med den meget søde smag.


God fornøjelse.






(Foto: SlashFood.com)