Velkommen

Velkommen til lette-opskrifter.dk


En lille samling ikke alt for svære opskrifter, som selv jeg kan finde ud af. Familie, venner og kollegaer har venligst bidraget gennem tiden. Det er ikke målet at lave en specielt sund side, ej heller en specielt usund side. Det skal bare være nemt og ligetil. Der kommer flere hen ad vejen, efterhånden som jeg får udvidet repetoiret.....

Stay Tuned!

(Carsten)

Indhold

Franks rugbrød

  

1,5 kg rugmel
6 spsk. salt
1,5 l lunkent vand
1 portion surdej
Røres og står til næste dag
    
   
   
   
  
Næste dag tilsættes:
1 kg knækket rug
2 dl. Vand
Surdej tages fra til næste gang – opbevares i lukket glas i køleskabet
Der tilsættes evt:
4 håndfulde kommen
eller
2-3 dl grofthakkede nøddekerner + 2-3 dl økologiske abrikoser
Dejen lægges i to rugbrødsforme og prikkes grundigt med en gaffel.
Står tildækket og lunt i mindst 3-4 timer
Bages ved 175 grader i 1½ time
Tag de varme brød ud af formene med det samme og lad dem afkøle på rist..

2 stk