Velkommen

Velkommen til lette-opskrifter.dk


En lille samling ikke alt for svære opskrifter, som selv jeg kan finde ud af. Familie, venner og kollegaer har venligst bidraget gennem tiden. Det er ikke målet at lave en specielt sund side, ej heller en specielt usund side. Det skal bare være nemt og ligetil. Der kommer flere hen ad vejen, efterhånden som jeg får udvidet repetoiret.....

Stay Tuned!

(Carsten)

Indhold

Pasta med Kødsovs

Til 4-5 prs

Foto: adhocmad.wordpress.com
1 stort løg
Olie/flydende becel
500 gr oksefars
1-2 ds flåede tomater
evt 1 ds tomatpuré
evt 1-2 gulerødder skåret i skiver
evt 1 rød peber skåret i tern

1 pose pasta

Pasta
Tag en passende gryde til pastaen, fyld vand i, lidt salt og lidt olie. Sæt varme på.
Når vandet koger, tilsæt pastaen, og skru ned for blusset til det småbobler (uden låg på gryden).
Følg opskriften på pastaposen.
Når tiden er gået, hæld pastaen ned gennem et dørslag og hæld kold vand over, så kogningen stoppes.
Hæld pastaen tilbage i gryden.

Kødsovs
Tag en gryde til kødsovsen
sæt varme under.
Hæld lidt solsikkeolie eller flydende Becel i.
Hak løget i tern.
Når fedstoffet er varmt (bobler) - tilsæt de hakkede løg.
Når løgene er blanke - put farsen i gryden og hak det i stykker.
Når farsen er brunet - tilsæt salt og peber (ikke for meget).
Hæld de flåede tomater i (1 ds til 4 prs, 2 ds til 5 prs)
Hæld også en halv dåse vand i.
Tilsæt tomatpuré eller ketchup.
Skru varmen ned til 5-6, så det står og simrer indtil pastaen er færdig.
Tilsæt de evt gulerødder og rød peber til de sidste 2 minutter.

Serveres evt med salat.

Scan QR-tag'en med mobilen og få en liste med ingredienserne med på indkøb.